موفقیت مالی ثروتمندان در اکثر مواقع به دلیل مدیریت صحیح مالی آنها است. آنها فرصتهای مختلف سرمایهگذاری را میشناسند و به درستی از این فرصتها استفاده میکنند. با نزدیک شدن به سال ۹۷ باید بهترین روش برای سرمایهگذاری را بیابید.
بارزترین روشهای سرمایهگذاری بازار بورس، بازار مسکن، بازار پول (بانک،ارز) و بازار طلا است. با در نظر داشتن این نکته که بازده و ریسک رابطه مستقیمی با هم دارند، باید به دنبال روشی بود که در عین داشتن بازده بالا ریسک چندانی نداشته باشد. بهتر است در مرحله اول برای سرمایهگذاری به نرخ تورم، رشد اقتصادی و ارز توجه ویژه ای داشت.
بر اساس گفته نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه، سال آینده نرخ تورم تکرقمی و ۹ درصد پیشبینی شده است، نرخ رشد اقتصادی بر اساس پیشبینی مجلس شورای اسلامی حدود ۳ درصد خواهد بود و در لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نرخ ارز محاسباتی بودجه به طور ضمنی ۳۵۰۰۰ ریال در نظر گرفته شده است.
با در دست داشتن این اطلاعات لازم است به نقدشوندگی، میزان ریسک و نرخ بازده برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف بپردازیم.
بازار بورس: واحد تحقیق و توسعه شرکت بورس در پژوهشی به قلم مهدی ذوالفقاری، به تشریح برخی از موارد عمده تأثیرگذار بر بازار سرمایه پرداخته است و به کاهش درآمد پالایشیها با نفت ۵۰ دلاری، آینده روشن ساختمانیها با افزایش مشارکت بخش خصوصی، تاثیر مثبت نرخ ارز بر شرکتهای صادراتمحور بازار سهام و همچنین چشمانداز توسعه بازار بدهی در سال آتی اشاره کرده است.
به گزارش ویرلن؛ اما این موضوع را در نظر بگیرید که برای سرمایهگذاری در بورس باید شناخت کاملی به آن داشته باشید زیرا سرمایهگذاری در بورس ریسک بالایی دارد و بدون شناخت نتیجه خوبی در پی نخواهد داشت.
بازار مسکن: آمارهای خام سامانه ثبت املاک و مستغلات کشور، رشد ۲۲ درصدی قیمت مسکن در تهران در بهمن ۹۶ نسبت به بهمن ۹۵ را نشان میدهد و انتظار میرود که طی سال آتی نیز متوسط قیمت به همین اندازه یا بیشتر رشد کند. اما سرمایهگذاری در بازار مسکن نیازمند سرمایه اولیه نسبتاً زیادی است و همین موضوع سرمایهگذاری در این بازار را برای همه افراد ممکن نمیسازد.
بازار پول: یعنی سرمایهگذاری در بانک و خرید ارز. خرید ارز یک روش پرنوسان و پرریسک است. عوامل متعددی بر روند آتی قیمت انواع ارز اثر می گذارد؛ این عوامل از روابط سیاسی و آینده برجام گرفته تا عملکرد اقتصاد ملی (صادرات و واردات)، سیاستهای بانک مرکزی درباره ارز تکنرخی، ارزش پول ملی، تورم و تقویت صادرات را دربرمیگیرد. بر اساس آنچه غیاثی در روزنامه خراسان نوشته است در حالت خوشبینانه چنانچه دلار تا یک سال آینده به پنج هزار تومان برسد، بازدهی سرمایهگذاری در آن کمتر از ۱۵درصد خواهد بود که به ریسکهایش نمی ارزد. سپرده بانکی نیز نرخ سود ۱۵درصدی دارد اما در نظر داشته باشید که طبق چیزی که مسئولان دولتی و بانک مرکزی گفته است در سال آینده احتمال کاهش نرخ سود بانکی کم نیست پس بازدهی سپردهگذاری در بانک را باید کمتر از ۱۵درصد بدانیم.
یک روش هوشمندانه: در وضعیت اقتصادی کنونی، باید به دنبال روشهایی باشید که علاوه بر امکان سرمایهگذاری برای همه افراد، ریسک چندانی هم نداشته باشد. در دنیا روشهای زیادی برای سرمایهگذاری وجود دارد. یکی از این روشها، پلتفرم وامدهی فردبهفرد (peer to peer lending) است که افراد در این پلتفرمها با نرخهای متفاوت به یکدیگر وام میدهند. در کشور ما تنها یک پلتفرم اجاره آنلاین به نام «ایرانرنتر» وجود دارد که این روش را بومیسازی کرده است، ایرانرنتر درواقع پلتفرم وامدهی فرد به فرد بر بستر وسایل است که افراد در آن به جای داراییهای نقدی، داراییهای فیزیکی خود را قرض میدهند. سرمایهگذاری در این مجموعه به این صورت است که سرمایهگذاران با خرید وسایل موردنیاز برای دیگر مشتریان و فروش اقساطی سود به دست آورند. این روش کاملاً شرعی است زیرا بر اساس تبادل وسیله صورت می گیرد. برخلاف سرمایهگذاری در بانکها و مؤسسات دیگر، شفافیت نکته کلیدی سرمایهگذاری در ایرانرنتر است زیرا سرمایهگذار از اینکه سرمایهاش در چه زمینهای مورداستفاده قرار گرفته کاملاً آگاه است. سرمایهگذاری در ایرانرنتر علاوه بر آنکه بازده قابل توجهی دارد شرایط کمریسکی را برای سرمایهگذاران فراهم میکنند. اگر این روش هوشمندانه را برای سرمایهگذاری در سال جدید انتخاب کردهاید میتوانید به سایت ایران رنتر بروید و لیست وسایل در انتظار تأمین را مشاهده کنید.